Η κατανάλωση καυσίμου με ανοιχτό το air condition

 

Κλειστό ή ανοιχτό air condition την ώρα της οδήγησης;


Η κατανάλωση καυσίμου από τα air condition είναι κάτι που όλοι έχουμε αναρωτηθεί, ποια είναι η αλήθεια;
Η απάντηση είναι απλή. Ναι, το air condition καταναλώνει έμμεσα από το καύσιμο μας. Εάν το αυτοκίνητο μας δεν είναι εξοπλισμένο με κάποιο υβριδικό σύστημα κίνησης, τότε η ενέργεια που προέρχεται από το καύσιμο θα πάει και στο air condition. Φυσικά είναι πολύ μικρότερη από ότι χρειάζεται το αμάξι για να κινηθεί, αλλά για έναν σχετικά έμπειρο οδηγό η διαφορά οδήγησης με κλειστό air condition είναι εμφανής.
Το θέμα είναι ότι με το να κλείσετε το air condition δεν θα κάνετε οικονομία. Ξέρω σας φαίνεται παράλογο, κι όμως σύμφωνα με μελέτες που έχουν διεξαχθεί, σε ένα αυτοκίνητο που έχει αναπτύξει μια σεβαστή ταχύτητα, η αντίσταση του αέρα σε ένα όχημα με ανοιχτά παράθυρα (αφού επιβάλλεται από τις εξωτερικές θερμοκρασίες) είναι ικανή να ανεβάσει τις απαιτήσεις της μηχανής για ενέργεια, με αποτέλεσμα να καταναλώνει περισσότερο καύσιμο από ότι με κλειστά παράθυρα.



Είναι απλή φυσική, όση μεγαλύτερη αντίσταση συναντά ο αέρας τόσο μεγαλύτερες οι απαιτήσεις. Ένα καλό παράδειγμα είναι η προσοχή που δίνουν οι μεγάλες εταιρίες στην φόρμουλα για να αποδώσουν το καλύτερο αεροδυναμικό σχήμα, ώστε να γλυτώσουν και την παραμικρή αντίσταση.
Η κατανάλωση καυσίμου με ανοιχτό το air condition Η κατανάλωση καυσίμου με ανοιχτό το air condition Reviewed by Bubblisher on 6/28/2018 Rating: 5